Connect with us

Cinenews

Everything Everywhere All Once a câștigat 7 premii Oscar – VIDEO

Producția Everything Everywhere All Once a fost marea câștigătoare noaptea trecută la Premiile Oscar 2023, obținând nu mai puțin de 7 statuete aurite. O adevărată realizare după cele 12 premii obținute anterior la alte gale importante precum Globurile de Aur, Premiile BAFTA, SAG Awards și Critics’ Choice Awards.

Publicat

pe

Everything Everywhere All Once a câștigat 7 premii Oscar – VIDEO

Everything Everywhere All Once a fost desemnat cel mai bun film noaptea trecută în cadrul Premiilor Oscar 2023. Filmul a câștigat nu doar cel mai râvnit premiu al serii, ci și încă șase statuete aurite. Realizarea este cu atât mai mare cu cât vine să completeze un palmares deja important.

De la începutul anului, acest film a câștigat 19 premii la cele mai importante gale din industria cinematografică internațională. Este vorba despre două Globuri de Aur, cinci trofee Critics’ Choice Awards, un Premiu BAFTA, patru trofee la SAG Awards și șapte Premii Oscar.

Filmul lansat în 2022 are elemente de comedie suprarealistă, dramă, science fiction, fantezie, arte marțiale și animație.

„Când o ruptură interdimensională dezvăluie realitatea, un erou improbabil trebuie să-și canalizeze noile puteri pentru a lupta împotriva pericolelor bizare și uluitoare din multivers, în timp ce soarta lumii atârnă în balanță”, este descrierea bizară a filmului.

Producția spune povestea unei proprietare e spălătorie chinezo-americană. Aceasta, pusă în fața unui audit IRS și a unor atacatori interdimensionali, trebuie să facă față situației. Pelicula a avut încasări de 100 de milioane de dolari în box office. Filmul a câștigat cea mai înaltă distincție din industria cinematografică la cea de-a 95-a ediţie a Premiilor Academiei Americane de Film.

Pe lângă trofeul la categoria cel mai bun film, Everything Everywhere All Once a mai obținut încă șase trofee importante. Printre acestea, cele pentru scenariu original, cea mai bună regie sau cel mai bun actor.

Jamie Lee Curtis a câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol secundar.

„Pentru toţi cei care au susţinut filmele de gen pe care le-am făcut în aceşti ani, miilor şi sutelor de mii de oameni, tocmai am câştigat un Oscar împreună!”, a spus emoționată actrița.

Ke Huy Quan și-a primit în lacrimi trofeul pentru cel mai bun actor în rol secundar.

„Am petrecut un an într-o tabără de refugiaţi. Şi cumva, am ajuns aici, pe cea mai mare scenă de la Hollywood. Acesta este visul american!”, a exclamat el.

Michelle Yeoh a câștigat trofeul la cea mai bună actriță în rol principal.

Ea este, de altfel, prima actriță de origine asiatică ce a câștigat vreodată un premiu la această categorie.

„Pentru toţi băieţii şi fetiţele care arată ca mine, acesta este un far de speranţă. Aceasta este dovada că visele devin realitate”, a spus ea.

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *