Connect with us

Stiri externe

Apartamentele Mariei Antoaneta de la Versailles s-au deschis pentru public

Apartamentele private ale Reginei Maria Antoaneta de la Versailles au fost redeschise pentru public și pot fi vizitate de doritori. Spațiile extrem de frumos ornate erau până acum ascunse în spatele unei uși din dormitorul reginei.

Publicat

pe

Apartamentele Mariei Antoaneta de la Versailles s-au deschis pentru public

Ca Regină a Franței, Maria Antoaneta a locuit în spectaculosul Palat Versailles. Aceasta s-a căsătorit la vârsta de doar 14 ani cu Regele Ludovic al XVI-lea. Apartamentul de la primul etaj i-a aparținut ei, la fel ca și unele spații secrete ascunse în spatele unei uși din dormitor.

Maria Antoaneta a început să decoreze palatul după bunul plac la scurt timp după ce a devenit regină, în 1774.

Cunoscută pentru gusturile sale extrem de rafinate, regina a decorat încăperile cu mobilier demn de statutul său regal.

Apartamentele private ale Mariei Antoaneta de la Versailles au fost acum redeschise publicului, după cinci ani de renovări.

Spațiile sunt cele în care regina se juca cu copiii săi și își primea oaspeții în timpul liber.

În 1779, regina a aranjat ca pereții din Camera de Aur să fie îmbrăcați în mătase, flori, arabescuri și medalioane de aur.

În 1784, ea a adăugat lambriuri din lemn sculptate, inspirate de fascinația ei pentru Egiptul antic.

Camera Méridienne a fost decorată pentru nașterea primului fiu al cuplului regal.

Apartamentele sunt dispuse pe două etaje și au vedere la curtea interioară. Încăperile mai mici de la etaj au fost rezervate uzului personal al Mariei Antoaneta, precum și servitorilor și cameristelor ei.

Pe 6 octombrie 1789, o mulțime a intrat cu forța în Versailles. Atunci, Ludovic al XVI-lea și Maria Antoaneta au părăsit palatul regal și nu s-au mai întors niciodată.