Connect with us

Stiri Interne

De ce ne-au luat voturile date Moldovei la Eurovision! Explicația oficială a EBU!

Ediția din acest an Eurovision s-a lăsat cu un scandal de proporții după finala de sâmbătă. Șase țări, printre care și România, nu au primit acordul de a intra în direct pentru a anunța punctajul juriului. EBU explică, printr-un comunicat oficial, de ce ne-au luat voturile date Moldovei la Eurovision și le-au oferit Ucrainei.

Publicat

pe

De ce ne-au luat voturile date Moldovei la Eurovision! Explicația oficială a EBU!

Parcă mai ceva ca niciodată! Finala Eurovision 2022 s-a încheiat deja de zile bune, dar scandalul continuă. Eda Marcus, prezentatoare TVR, ar fi trebuit să intre sâmbătă seară în legătură directă cu Torino pentru a anunța voturile juriului de specialitate din România. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, invocându-se atunci probleme tehnice. Adevăratul scandal a apărut când ne-au fost luate voturile date Moldovei la Eurovision și oferite, în schimb, Ucrainei. Țara care de altfel a și câștigat ediția din acest an a concursului muzical.

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) a dat ieri un comunicat oficial. A explicat hotărârea de a elimina juriile naționale din 6 țări din Finală. Este vorba despre România, Azerbaijan, Georgia, Muntenegru, Polonia și San Marino.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Eurovision Song Contest (@eurovision)

Advertisement

Eda Marcus, dezvăluiri în scandalul Eurovision: ”Nu le-au convenit voturile!”

„În cea de-a doua semifinală, s-a observat că patru dintre cele şase jurii au plasat cinci dintre celelalte ţări în Top 5. Un juriu a votat pentru aceleaşi cinci ţări în Top 6. Ultimul dintre cele şase jurii i-a plasat pe patru dintre celelalte în Top 4 şi pe al cincilea în Top 7. Patru dintre cele şase au primit cel puţin 12 puncte, care este maximul care poate fi acordat.

Modelul în cauză a fost detectat ca neregulat de către partenerul paneuropean de vot şi recunoscut de Monitorul de Vot Independent. Cinci dintre aceste şase ţări au fost clasate în afara Top 8 de către juriile din alte 15 ţări care au votat în aceeaşi semifinală (care a inclus trei dintre cei cinci mari: Germania, Spania şi Regatul Unit).

În plus, patru dintre cele şase ţări s-au clasat pe ultimele şase poziţii dintre celelalte 15 ţări care au votat în această semifinală”, este scris în comunicatul emis de EBU.

„Având în vedere natura fără precedent a neregulilor detectate în cea de-a doua semifinală, EBU, în consultare cu Partenerul de Votare paneuropean și Monitorul Independent de Votare, a decis, în conformitate cu Instrucțiunile de Vot ale Concursului, să își exercite dreptul de a elimina voturile. emise de cele șase jurii în cauză din alocarea clasamentului în Marea Finală pentru a păstra integritatea sistemului de vot. În consecință, a fost urmată aceeași procedură și rezultatul agregat de înlocuire calculat automat a fost utilizat pentru a determina rezultatele finale ale juriului din cele șase țări implicate, în Marea Finală”, explică mai departe EBU.

Advertisement

Foto: Biziday

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *