Connect with us

Stiri Interne

Ce amendă a primit George Buhnici de la CNCD pentru vorbele spuse la Neversea

La finele lunii iulie, declarațiile controversate date de George Buhnici la Neversea au generat un adevărat „scandal al vergeturilor și celulitei”. Iată ce amendă a primit acesta acum din partea CNCD.

Publicat

pe

Ce amendă a primit George Buhnici de la CNCD pentru vorbele spuse la Neversea

Vara aceasta, George Buhnici a fost personajul principal într-un scandal de proporții. Cauza? Declarații controversate făcute de acesta într-un interviu pe care l-a acordat cu ocazia Neversea.

„Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi. Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!”, spunea atunci George Buhnici, înainte de a-i face un compliment ciudat soției sale. A spus despre aceasta că arată ca o… minoră.

Aceste declarații au stârnit un val de reacții în mediul online și nu numai.

Advertisement

Ieri, CNCD (Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării) l-a sancționat cu o amendă pe George Buhnici. Este vorba despre o amendă contravențională în cuantum de 20.000 lei.

„Afirmațiile făcute de George Daniel Buhnici la adresa femeilor în cadrul emisiunii TV „XNS”, în luna iulie a anului curent, emisiune ce a fost difuzată pe postul TV Antena 1, reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate umană, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 20.000 lei față de George Daniel Buhnici. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (7 voturi)”, este hotărârea CNCD.

Ulterior, a venit și reacția publică a lui George Buhnici. Acesta a postat un video pe canalul său oficial de YouTube.

„Regret că am amestecat unele cuvinte care nu au legătură. Regret și limbajul folosit în acel interviu din creierii nopții. Dar intenția nu a fost niciodată să jignesc. Nu am ascuns că în primul an de pandemie am trecut și eu printr-o creștere în greutate. Se vede pe Youtube, unde am tot publicat clipuri și atunci. Am trecut și printr-o depresie și o serie de probleme medicale asociate. Am început, însă, să mă pun pe picioare prin sport și alimentație mai sănătoasă. Dar nu sunt încă acolo unde mi-au recomandat medicii cu care lucrez. Că nu sunt eu cel mai în măsură să predic despre avantajele unui stil de viață sănătos e foarte posibil.

Însă e o certitudine că dieta și sportul sunt primele soluții în lupta cu obezitatea, care e tot mai vizibilă în societatea noastră și că prea puțină lume apelează la ele. Am încurajat, de aceea, pe toată lumea să se îngrijească de propria sănătate.

Advertisement

Pentru oricine mă cunoaște de mai mult de două luni, valorile mele sunt clare, iar fondul acelui interviu a fost limpede. Ce mi se pare, însă, disproporționat e că am ajuns obiectul unei vânători de vrăjitoare.

George Buhnici, reacție la două săptămâni după scandalul vergeturilor

Interviul acela realizat întâmplător în toiul nopții a fost decupat, editat, ilustrat și a primit și un titlu mare pe ecran menit să instige. Nu am știut intenția reporterului și realizatorilor acelui show de cancan. Când l-am văzut am cerut să fie șters de televiziunea în cauză de pe canalul de Youtube. Aceasta a ales să dea curs cererii mele, ca apoi, câteva ore mai târziu, să-l publice din nou. E public și acum și cui folosește asta?

Înapoi la dosarul CNCD, unde, împreună cu avocata mea am prezentat argumentele noastre la termenul din data de 23 august, fiind credința noastră că, în ciuda cuvintelor nepotrivite, mesajului transmis nu este unul discriminatoriu. Consider că presa și internetul în general nu sunt locurile unde se decid chestiuni de drept. Și până la articolele pe surse și comunicatul de presă de astăzi am crezut că și autoritățile sunt de aceeași părere. Credeți că avalanșa de ură, calomniile și amenințările sunt o măsură suficientă pentru interviul meu? Care nu a ținit nicio persoană cu nume și prenume, ci o problemă de sănătate publică. Unde ar trebui să se încheie acest episod, ce ar trebui să pățesc? Dreptul la libera exprimare face parte din democrația noastră, la fel ca și responsabilitatea în fața legii”, a spus el.