Connect with us

Stiri Interne

Ce despăgubiri cere Simona Halep firmei care a produs suplimentele cu nereguli

Suspendată timp de patru ani în urma procesului de dopaj, Simona Halep își caută dreptatea. Sportiva a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și vrea să dea în judecată firma care a produs suplimentele contaminate cu roxadustat. Iată ce despăgubiri cere!

Publicat

pe

Ce despăgubiri cere Simona Halep firmei care a produs suplimentele cu nereguli

În urmă cu aproximativ o săptămână, Simona Halep a primit verdictul tribunalului independent Sport Resolutions în cazul de dopaj. Sportiva este suspendată patru ani după ce, anul trecut, a fost testată pozitiv cu roxadustat.

Tenismena pune rezultatul pozitiv al testului antidoping pe seama schimbării suplimentelor nutritive înainte de sezonul competițional din 2022. Schimbarea a fost atunci făcută la recomandarea echipei sale de încredere.

Ea spune că aceste suplimente au fost contaminate cu roxadustat, însă că nici ea, nici echipa sa, nu au avut cunoștință de acest lucru.

Simona nu se lasă și, după ce a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, vrea să acționeze în judecată firma care a produs suplimentele contaminate cu roxadustat.

Conform prosport.ro, sportiva ar cere despăgubiri de peste 10 milioane de dolari. Ea nu doar că nu a mai putut juca în perioada suspendării, dar a și pierdut multe contracte de imagine, prejudiciul financiar fiind unul uriaș.

Se pare că, înainte de vara anului 2022, Simona încasa suma de 4 milioane de dolari doar din sponsorizări. La această sumă se adăugau cele obținute în urma rezultatelor de la turneele sportive, dar și cele provenite din contracte de imagine.

În 2020, Simona Halep ocupa locul 10 în topul celor mai bine plătiți sportivi din tenisul mondial.