Connect with us

ADPM Beauty

Cum e afectat tenul de diferențele de temperatură din această toamnă

Avem de-a face cu o toamnă atipică, în care temperaturile sunt ridicate pe timp de zi, dar scăzute seara și noaptea. Deși poate nu ne dăm seama pe moment, aceste schimbări bruște ale vremii au un efect negativ asupra pielii noastre. Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică ce probleme pot apărea la nivelul tenului și cum le putem preveni sau trata.

Publicat

pe

Cum e afectat tenul de diferențele de temperatură din această toamnă

Pielea este mai sensibilă și o simțim uscată

„Primele și cele mai frecvente probleme ce apar la nivelul tenului sunt deshidratarea și sensibilizarea acestuia. Lipsa umidității din atmosferă este principalul vinovat. Putem sesiza că pielea se simte uscată, se înroșește mai rapid și chiar se poate descuama.

Este astfel esențial ca, pe lângă înrgijirea zilnică cu produse cosmetice adecvate, să apelăm la un tratament profesional în clinică, ce are o acțiune intensivă. Putem alege mezoterapia, dermapen sau un nou tratament minim-invaziv pe care l-am creat, Skin Booster. Cu ajutorul acestora, introducem în piele un cocktail de vitamine, acid hialuronic și oligoelemente care ajută la menținerea hidratării pe termen mai lung. În completare, putem folosi acasă creme hidratante, dar e important să știm că ele nu pot înlocui un tratament estetic pentru că nu pot pătrunde în staturile profunde ale pielii, ci acționează doar la suprafață. De asemenea, recomand să ajutăm organismul și consumând multe lichide”, spune Dr. Iancu Morad.

Buze și pielea mâinilor crăpate

”Buzele și pielea mâinilor au și ele de suferit din cauza acestor fluctuații de temperatură. Pielea este foarte subțire și sensibilă în aceste zone și, pe fondul frigului sau al vântului, se poate crăpa. Nu doar că este o problemă de ordin estetic, dar ne crează și un mare disconfort.

Pentru buze, putem urma un tratament cu acid hialuronic. Ne va ajuta să avem buze mai pline, dar și mai hidratate, cu aspect sănătos.

La nivelul mâinilor, avem disponibil tratamentul de rejuvenare cu cristale de calciu. Nu este deloc dureros, e rapid, nu lasă semne, iar rezultatele se mențin mai bine de un an.

După aceste tratamente, le pot recomanda pacientelor să folosească zilnic un balsam de buze hrănitor și creme de mâini cu ingrediente hidratante precum untul de shea sau glicerina”, adaugă medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Folosim protecție solară chiar și în sezonul rece

„În mod poate surprinzător, riscul de deteriorare a calității pielii din cauza radiațiilor solare nu dispare odată cu încheierea verii. Din acest motiv e important să folosim zilnic produse cu protecție solară pentru a preveni îmbătrânirea prematură a tenului”, mai spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Peeling pentru o ”piele nouă”

„Pe lângă procedurile minim invazive de rejuvenare facială și hidratare intensă, mulți pacienți apelează în această perioadă la peeling-ul chimic. Este vorba despre un tratament complex, nechirurgical, care constă într-o exfoliere controlată la nivelul pielii. Regenerăm tegumentul din straturile profunde, având drept rezultat un aspect întinerit și atenuarea imperfecțiunilor”, încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad.